5 billige ferieaktiviteter med dine børn

At bruge lidt ekstra i ferien er ikke unormalt, det er desværre ikke altid, at budgettet holder til det, men det betyder ikke, at dine børn ikke kan få en masse sjov ud af ferien. Læs med her og få nogle tips til en aktivitetsfyldt ferie, som ikke koster meget.

 

Få ungerne med ud i naturen 

Telefoner, padlets, tv ogf cimputer ser de fleste børn meget af i hverdagen. Ferien er derfor en oplagt mulighed for at få dine børn med ud i naturen. Aktiviteter i naturen kan bestå af cykelture, picnic, orienteringsløb og hygge omkring en bålplads. Med tid brugt i naturen kan det sagtens lykkes at få en billig familieferie. Gør det spændende at komme ud i naturen. Nogle børn er ikke meget for at bruge ferien i naturen. Det handler om at gøre naturen til et hyggeligt sted, fremfor en straf fordi tabletten er blevet brugt for meget.

 

Luksus spilleaften 

At samle hele familien om et brætspil resulterer altid i hygge. DEt er altid en dejlig ferie aktivitet at kunne bruge tid sammen, som en familie. Det er ikke altid, at der er plads til de store spilleaftener i hverdagen, så når der er ferie, kan det blive gjort til en ekstra hyggelig aften. Lav en masse gode snacks, varm kakao og køb eventuelt ungernes yndlingsslik. Hvis i rigtig vil overraske børnene kan i købe et nyt brætspil til lejligheden. Brætspil holder længe og kan sagtens findes på tilbud eller brugt. Spørg evt. naboer eller kollegaer om de har brætspil, som i må låne i ferien.

 

Madeventyr 

Få børne aktiveret ved at lave mad sammen. Spørg dem, hvad de kunne tænke sig at lave, få forklæderne på og spring ud i det. Denne aktivitet fungerer specielt godt for kræsne børn. Har dit barn svært ved at klemme mad ned, så kan det hjælpe at inddrage dem i madlavningsprocessen. At være med til at lave deres egen mad giver dem en følelse af stolthed og giver dem af den grund lyst til at smage og spise. Desuden så kan fælles madlavning skabe interesse og nysgerrighed for råvarer og processen bag deres yndlingsretter. Bedst af alt, så får i alle lov til at nyde jeres mad sammen, når den er færdig.

 

Hold øje med lokale begivenheder

Et godt tip for at finde familieaktiviteter i ferien er at holde øje med lokale begivenheder. Oftest er der en masse lokale og gratis arrangementer i ferien. Biblioteket er et godt sted at holde øje med.

 

For de kreative unger

For de kreative sjæle kan ferien stadig holdes indenfor budgettets rammer. Hold øje med kreative værksteder, som kan have gratis arrangementer i ferietiden. Mange museer har også gratis adgang i ferierne eller billige arrangementer, hvor børn kan aktiveres og udfolde dem selv kreativt. En anden god mulighed er, at holde kunstdag. Det du skal gøre er at købe noget billig maling og noget at male på, hvilket kan findes i mange dagligvarebutikker. Klip nogle plastiksække op og spred dem ud på gulvet eller på en bordplade. Stil materialerne frem og lad ungernes kreativitet flyde ud på papiret.  

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *